U bevindt zich hier:Home»Trainingen

Laat je inspireren door de onderstaande trainingen, speciaal gericht op functies in het officemanagement.

 
Staat een onderwerp waar jij meer over wilt weten niet in het rijtje? Neem dan contact op met Leading Lady Ingrid Geul via het contactformulier of bel: 035-6245404
Wil je ons laten weten waar jouw interesse naar uitgaat? Onder elke training vind je een formulier waarop je invult welke interesse(s) je hebt.
Als je vrijblijvend op de hoogte gehouden wilt worden over Leading Lady en Leading Lady Day vul dan je gegevens in op het 'Blijf op de hoogte formulier'.

Trainingen en workshops geven wij ook 'in company'. Mocht je met/voor meerdere collega's een secretaressedag willen organiseren, vraag dan een offerte aan via het contactformulier of bel: 035-6245404. De afgelopen 10 jaar hebben wij heel veel Secretaresse Groeidagen georganiseerd bij bedrijven 'in huis'. Lees de evaluaties over deze Secretaresse Groeidagen. In company blijven wij Secretaresse Groeidagen organiseren.
 
Een Leading Lady Day trainingstraject volgen betekent meerdere dagen / dagdelen met éénzelfde of verschillende trainers + coachgesprekken. Het doel is specifieke competenties te trainen en vaardigheden onder de knie te krijgen om jezelf naar een hoger werklevel te brengen.
 
Zie hieronder, ter inspiratie, de trainingen die we je bieden hebben. Let wel, niet alle onderwerpen tonen we hier. Bel ons altijd als je bijscholing wilt op een bepaald onderwerp, maar die je niet in onze lijst kunt vinden.

Combi-training 'Organiseer jezelf & je werk'

Zorg dat je ook in 2016 het verschil maakt! Wil jij een goede assistent van je manager zijn én blijven, sla dan nu deze weg in.

Geef jezelf een boost door te beginnen met het volgen van deze combi-training:

 

1-daagse training | Organiseer jezelf & je werk + dé Outlooktraining voor gevorderden.

Het programma is als volgt:

10.00-12.30 uur: 'Organiseer jezelf & je werk'.
12.30-13.15 uur: Lunch.
13.30-16.30 uur: 'Xtra Outlookkennis'.

 

(Zie inhoud trainingen hieronder.)


Leer in één dag een modern timemanagement systeem dat jouw hoofd en inbox leeg maakt, je productiviteit een boost geeft, en je doelen en ambities veel sneller binnen bereik brengt.
We werken bewust met kleine groepen omdat we graag extra ruimte willen voor vragen en het uitwisselen van ervaringen = AANDACHT.

 

Meld je NU aan voordat een ander jouw plek heeft ingenomen. Er is voor minimaal 6 en maximaal 8 personen plaats.

 

Enkele reacties vorige deelnemers:

 • Veel goede tips.
 • Tijdens de training interessant overleg met elkaar.
 • Totaal andere manier van werken, die meer structuur biedt en daardoor tijd oplevert.
 • Ben benieuwd naar de praktische uitvoering in Outlook. Dit komt gelukkig vanmiddag.
 • Zeer de moeite waard!
 • Veel geleerd over Outlook en het plannen van werkzaamheden.
 • Waar ik voor kwam is goed uitgelicht.
 • Eigenlijk nog tijd te kort!
 • Dank je wel voor alle informatie en fijne tips!

 

Liever niet alles op één dag?
Wil je alleen de ochtendtraining 'Georganiseerd werken doe je met een helder hoofd' volgen óf enkel de middagtraining 'Xtra Outlook voor effectiever gebruik'? Dat kan ook. Vul bij het aanmeldformulier in wat je wensen zijn. 

Meld je NU aan.  De groep is niet groter dan 8 personen = VEEL AANDACHT én VERDIEPING.

Lees meer

Training Georganiseerd werken

 

Organiseer jezelf & je werk

 

In 5 stappen van chaos naar orde. Dé training voor zelfmanagement.

Combineer deze training met 'Xtra Outlookkennis om effectiever te werken'.

 

Als je het zó druk hebt dat je de zaken niet meer goed overziet zijn meerdere reacties mogelijk:

 • Je werkt tegen de klippen op en maakt vele overuren.
 • Je neemt je werk mee naar huis (letterlijk en/of in je hoofd).
 • Je laat je werk leiden door anderen.
 • Je wordt moe (en ziek).
 • Je ziet het niet meer zitten.

Om overzicht in de lopende zaken te krijgen ga je je werk organiseren. Met behulp van 'de nieuwe manier van werken'.

De nieuwe manier van werken

Combineer deze training met de middagtraining 'Xtra Outlookkennis voor effectiever gebruik' en je ziet het weer helemaal zitten.

Training effectief Outlook gebruik Allround worden in Outlook

Jij denkt waarschijnlijk dat je alles of in ieder geval véél weet van Microsoft Outlook. Niets is minder waar. Je kunt onwaarschijnlijk nog zóveel meer dan jij op dit moment weet. Het resultaat is effectiever werken met Outlook (2007/2010) en dus tijdwinst. Heerlijk toch! Nieuwsgierig? Geef je op voor deze 3 uur durende training!

als je onderscheidend wilt zijn


1-daagse training | Social media voor allround officemanagement EUR 547,-

Hoeveel indruk zou je maken als je meer weet over social media? Privé ken je Facebook vast en zeker wel, maar ook zakelijk?

Hoe hou je bijvoorbeeld in de gaten wat er online gezegd wordt over het bedrijf waar je werkzaam bent?

Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook en op LinkedIn? Wat is daar de toegevoegde waarde van?

Wat is het nut van zakelijk twitteren?

 

Misschien denk je "dat hoef ik helemaal niet te weten in mijn functie als secretaresse of managementassistent, officemanager, personal assistant."

Niets is minder waar.

Als jij een Leading Lady wilt zijn voor de organisatie, dan zal je je blik moeten verruimen.


Niets is fijner als je een vergadering notuleert en je begrijpt waar het onderwerp over gaat. Nog mooier is als je manager / leidinggevende / directeur je een plan over social media voorlegt om te redigeren en jij het aanvult met jouw eigen ideeën.


Zorg dat je bijblijft in deze veranderende tijd. Door kennis te nemen van onderwerpen die raakvlakken hebben met jouw werkgebied maak jij je allround. Een rechterhand die onderscheidend is en meedenkt met de organisatie. Onmisbaar word je dan.

Van secretaresse naar Leading Lady

 

De secretaressefunctie is veranderd, en verandert nog steeds

De afgelopen jaren is de functie van secretaresse behoorlijk veranderd. Tien jaar geleden zag ik die verandering al aankomen. En nu ervaart iedereen dat er wezenlijk iets is veranderd in de functie van de managementsupporter.

 

Waar de manager tegenwoordig behoefte aan heeft

De manager weet tegenwoordig heel goed zelf zijn zaken te regelen. Alleen als het complexer wordt schakelt de manager zijn assistent in. Waar de huidige manager en directeur veel behoefte aan heeft is een meedenkende secretaresse, die van te voren al weet wat er gaat gebeuren en de zaken al geregeld heeft voordat hij er zelf aan denkt of om moet vragen.

 

Waarschijnlijk herken je het volgende:

Je bent (directie)secretaresse, officemanager, managementassistente of personal assistant en je taken zijn steeds meer aan het verschuiven. Je krijgt extra werkzaamheden die eigenlijk bij een andere functie thuis horen. En dan bedoel ik voornamelijk Marketing en communicatie, Personeelstaken, de Ondernemingsraad en Projecten.

Je weet er best mee om te gaan, maar het puntje op de i lukt je niet echt. Niemand weet het, maar eigenlijk doe je de werkzaamheden puur intuïtief. En dat lukt best aardig. Niks mis mee. Je voelt je echter wel onzeker. En als je (goedbedoelde) opmerkingen krijgt over de uitvoering van deze nieuwe werkzaamheden nemen die onzekerheden alleen maar toe.

Op den duur voel je je opgebrand of in ieder geval te moe om nog iets nieuws te ondernemen. Je doet zoveel op eigen kracht, het stijgt je nu boven het hoofd. Door de geringe energie die je nog over hebt laat je je leiden door de dingen van de dag. Je neemt geen nieuwe initiatieven meer, want je hebt het al druk genoeg.

 

Zelfvertrouwen

Uit ervaring weet ik hoe je in je zelfvertrouwen groeit als je meer kennis van zaken hebt. Verdiep je in een onderwerp en je kunt er beter over meepraten, in handelen en nog beter: in adviseren. Jouw rol als sparringpartner van je manager wordt dan van grote(re) betekenis.

 

Hoe jij het verschil kan maken

Door het volgen van praktijkgerichte HBO-niveau trainingen, op verschillende data in het jaar, ontwikkel je jezelf snel naar een hoger niveau die voor iedereen zichtbaar is. 

Veranderen = vooruitzien

In plaats van op één dag heel veel kennis tot je te nemen en met een hoofd vol informatie huiswaarts te keren verspreiden we de trainingen over diverse data in het jaar. Je hebt als deelnemer zelf de keuze om met een trainer één op één te werken of te delen met maximaal acht andere vakgenoten.

Van secretaresse naar Leading Lady / van MBO naar HBO / van reactief naar proactief

Het voordeel van meerdere dagen is dat je als deelnemer een band opbouwt met de trainer en je de mogelijkheid hebt om op verschillende dagen je praktijksituaties te bespreken. Volg je met andere vakgenoten de trainingen dan haal je hier ook voordeel uit. Na een dag ken je de mensen uit je groep, leer je van de anderen en ben je eerder geneigd om vraagstukken met elkaar te delen.

De trainingen, gesprekken, coaching, intervisie en andere verrassende elementen zijn erop gericht jou als secretaresse naar een hoger level te brengen
Van secretaresse naar Leading Lady.

Kijk ter inspiratie naar de zorgvuldig gekozen trainingsonderwerpen.

Training voor heldere en verbindende
communicatie met anderen

1-daagse training | Professionalisering door Bewustwording  EUR 960,- EUR 365,-p.p.
YouMeet, Utrecht | max. 8 deelnemers | + een telefonisch coachgesprek voor- en achteraf.

 

Training Prof.Bewustwording

Het is misschien niet leuk om te horen, maar zodra je belemmeringen voelt in contact met anderen is de oorzaak bij jou te vinden, niet bij de ander. Of het nu gaat om nee-zeggen of dat je juist het gevoel hebt dat je vaak wordt 'aangevallen'. In alle gevallen is het gemakkelijk naar anderen te wijzen als je gefrustreerd bent of als je irritaties voelt. Op dat moment reageer je vanuit je emoties en is helder en verbindend communiceren een gepasseerd station.


In deze training onderzoeken we jouw houding. Waarom reageer je zo? Waarom overkomt je dit?
Als secretaresse fungeer je als schakel en zijn menselijke en relationele eigenschappen essentieel. Deze eigenschappen kunnen alleen ontwikkeld worden als de ondersteuner haar zelfkennis en bewustzijn vergroot.

Artikel-Beter-door-Bewustwording-in-Pumps-Magazine

Lees het artikel van Nathalie in Pumps! Magazine, pagina 8+9.

Stemgebruik

 

Training voor je zelfvertrouwen

 

1-daagse training | Laat je STEM horen EUR 297,-
SDI Media, Amsterdam |  10:00 uur - 17:00 uur | max. 6 deelnemers

Onze stem is zonder twijfel het belangrijkste communicatie instrument dat wij mensen gebruiken.

We brengen er voortdurend informatie en emotie mee over bij anderen. Dat gebeurt natuurlijk bijna automatisch zonder dat we erbij nadenken en is gebaseerd op wat wij in onze opvoeding hebben aangeleerd.

 

Als we eens bewust gaan kijken hoe wij onze stem precies gebruiken en wat daarvan het resultaat is dan komen we al snel uit bij de vraag:

Hoe kan ik mijn stem
optimaal gebruiken om
een boodschap over te brengen?

Training Klantgericht-werkenMeer lol voor de klant, meer lol voor jou.

Bij het woord 'klant' denk je vaak aan iemand die een winkel bezoekt. Of een persoon die iets heeft gekocht en wel of niet tevreden is.

 

Wie is jouw klant?

Wanneer je in een commerciële functie of een commerciële omgeving werkt, zijn je klanten: personen, consumenten, bedrijven of instellingen. In de zorg zijn de patiënten je belangrijkste klanten en bij de overheid burgers. Zodra je in een organisatie of in een team met collega's samenwerkt, zijn ook zij jouw klanten. En zelf ben je, vaker dan je beseft, ook klant. Niet alleen van je eigen supermarkt, maar ook wanneer je een broodje eet in de bedrijfskantine. Of wanneer je iets bestelt via internet.

 

Wanneer ben ik klantgericht?

SolliciterenVal op bij sollicitaties 
door je beste zelf te zijn

 

 

Bij solliciteren liggen de banen momenteel niet voor het oprapen. Op iedere vacature krijgen werkgevers tientallen sollicitaties binnen, of meer. Ook al voldoe je aan alle eisen, de kans dat je op gesprek mag komen is klein.

Hoe blink je uit tussen alle andere kandidaten?

 

Met deze training word je bewust van jouw unieke kenmerken die het verschil maken voor organisaties en je krijgt voorbeelden hoe je die kan laten zien in je cv en eventueel in je sollicitatiegesprek.

Training PenO-vraagstukkenHoe maak jij het verschil als HRM-secretaresse?

 

Als secretaresse krijg je steeds vaker P&O taken toegeschoven. Een logische keuze, jij bent immers de spin in het web binnen je organisatie. Maar, zo'n P&O rol vraagt nogal wat van je. Ineens heb je wisselend verschillende petten op: de pet van werkgever, van vertrouwenspersoon en de pet van personeelsvertegenwoordiger. Je positie tussen je manager en je collega's wordt nog explicieter en vraagt soms om een slimme spagaat.


Hoe zorg jij ervoor dat je een stevige positie behoudt? Dat je zowel naar je collega's als naar je manager/werkgever het verschil maakt? Wat zijn daarin valkuilen? En, hoe zorg je voor een slimme, simpele aanpak voor het organiseren van je P&O taken en activiteiten?

Papierloos vergaderenHoe haal je het beste uit de tablet/iPad om effectief papierloos te vergaderen?

Steeds meer bedrijven willen papierarm of papierloos vergaderen. Medewerkers krijgen een laptop of een tablet tot hun beschikking om dit te kunnen realiseren. Een laptop is niet zo'n grote overgang, maar een tabet is toch even iets anders. Wil je als managementondersteuner leren effectief met de tablet om te gaan om bijvoorbeeld je manager te kunnen begeleiden of te adviseren? Volg dan deze training.

 

Deze training is bestemd voor de secretaresse die:

 • reeds in het bezit is van een tablet maar er nog geen optimaal gebruik van maakt,
 • werkt voor een manager die veel gebruik maakt van de Ipad of tablet,
 • werkt in een organisatie die af wil van de stapels vergaderstukken.

Effectief FlexlezenFlexlezen = Effectief Beeldschermlezen

Lezen vanaf een beeldscherm is anders!

Gemiddeld lezen we vanaf een beeldscherm langzamer, worden we sneller moe en raken we eerder onze concentratie kwijt.

 

Minder uitprinten

Bij het lezen vanaf een beeldscherm print u teksten van meerdere pagina's misschien uit omdat dit 'makkelijker leest'. Wij leren u makkelijker informatie opnemen waardoor u minder of helemaal niet meer hoeft te printen.

 

Het Nieuwe Werken

We krijgen steeds meer te maken met het lezen vanaf een beeldscherm. Denk hierbij ook aan Het Nieuwe Werken (HNW) en Flexwerken. Veel bedrijven zijn bezig om papierarm of zelfs papierloos te gaan werken.

 

FleXlezen® biedt de oplossing

Training IntervisieIn het 6 dagen-trainingstraject 'Van secretaresse naar Leading Lady' staat intervisie op het programma.

 

 

Wat is intervisie?

Intervisie is een nieuwe methode om in korte tijd een diepgaand contact te krijgen met vakgenoten. Een manier waardoor de secretaresse groeit in haar persoonlijke ontwikkeling én in haar werk.

Intervisie is een professionele uitwisseling tussen mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Het doel is de deskundigheid van de betrokkenen te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren.

 

Een intervisiegroep biedt een veilige omgeving

NetwerkenLeer je collega's in het land kennen

 

 

Je zou denken dat netwerken alleen iets is voor jouw manager. Niets is minder waar. Ook jij als secretaresse hebt baat bij een goed netwerk.

 

Een aantal voorbeelden van vragen die tijdens deze workshop beantwoord worden:
• Wat is netwerken?
• Wat is het nut van een netwerk?
• Hoe bouw je een netwerk op?
• Welke netwerkverenigingen zijn er voor secretaresses?
• Hoe kun je netwerken in een grote organisatie?
• Wat is de kracht van een collegiaal netwerk?

Training Georganiseerd werken

 

Organiseer jezelf & je werk

 

In 5 stappen van chaos naar orde. Dé training voor zelfmanagement.

Hilversum | 10:00 uur - 12:30 uur | max. 6 deelnemers

Combineer deze training met 'Xtra Outlookkennis om effectiever te werken'.

 

Als je het zó druk hebt dat je de zaken niet meer goed overziet zijn meerdere reacties mogelijk:

 • Je werkt tegen de klippen op en maakt vele overuren.
 • Je neemt je werk mee naar huis (letterlijk en/of in je hoofd).
 • Je laat je werk leiden door anderen.
 • Je wordt moe (en ziek).
 • Je ziet het niet meer zitten.

Om overzicht in de lopende zaken te krijgen ga je je werk organiseren. Met behulp van 'de nieuwe manier van werken'.

De nieuwe manier van werken

Combineer deze training met de middagtraining 'Xtra Outlookkennis voor effectiever gebruik' en je ziet het weer helemaal zitten.

Training XtraOutlook Allround worden in Outlook

Dé Outlooktraining voor gevorderden.

Hilversum | 13:30 uur - 16:30 uur | max. 6 deelnemers

Combineer deze training met 'Organiseer jezef & je werk'.

 

Jij denkt waarschijnlijk dat je alles of in ieder geval véél weet van Microsoft Outlook. Niets is minder waar. Je kunt onwaarschijnlijk nog zóveel meer dan jij op dit moment weet. Het resultaat is effectiever werken met Outlook (2007/2010) en dus tijdwinst. Heerlijk toch! Nieuwsgierig? Geef je op voor deze 3 uur durende training!

Maak kennis met deze training op het Leading Lady KennisEvent | Succes met je TALENT

 

Training Succes met je talent

Waarom staan secretaresses vaak achteraan in de rij als het gaat om persoonlijke ontwikkeling? Omdat men "ze" niet belangrijk vindt of omdat de secretaresse het lastig vindt zichzelf belangrijk te maken?

Daar gaan we nu een einde aan maken!

Maak zelf de stap naar jouw ontwikkeling en doe dit samen met je collega secretaresses. Want hoe leuk is het als je samen weer ongedwongen kunt lachen op de werkvloer, je gebruik maakt van elkaars talenten en je eerlijk tegen elkaar bent? Wil je weer echt als team samenwerken en daar de voordelen van ondervinden in de komende jaren?

Volg de 2-daagse training Succes met je Talent!

Welke inzichten ga je krijgen en wat kun je ermee?

Ons doel is:
Je bewust te maken van

 • jouw sterke kanten,
 • jouw talenten

en deze optimaal leren benutten.


Als jij je namelijk bewust bent van je talenten en je deze vervolgens weloverwogen inzet, krijg je meer energie en haal je meer voldoening uit je werk.

Programma

Het programma is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 • Zelfinzicht
 • Teamrolanalyse
 • Synergie & Motivatie
 • Zelfmanagement
 • Communicatie
 • Persoonlijk Actie Plan

 

Gedurende de training krijg je, door gerichte oefeningen, inzicht in wie je bent, in jouw talenten en leer je deze optimaal te benutten.
Je gaat naar huis met nieuwe opvattingen en hulpmiddelen waar je direct mee aan de slag kan!
Met nieuwe energie werk je jouw Persoonlijk Actie Plan uit en dagen wij je uit dit Plan te concretiseren en levendig te houden.

Impact en Borging

Door middel van dit Persoonlijk Actie Plan met concrete acties, een buddy-systeem, reminders via e-mail, SMS, terugkom- en boostersessies doen wij er alles aan om de impact te borgen en om momentum in het proces te houden.

Succes met je Talent is een programma van twee dagen dat zorgvuldig is opgebouwd uit verschillende, op elkaar afgestemde, onderdelen waardoor wij ons doel bereiken.

 

Mocht je dit programma incompany willen doen dan variëert het aantal deelnemers van 8 tot maximaal 25 deelnemers.
Op een door ons vastgestelde datum is het aantal deelnemers maximaal 12. Een kleine groep, dus extra aandacht.

Ik heb interesse in deze training

Een losse training volgen kan ook. Is niet onze voorkeur. Maar het kan natuurlijk zijn dat je al vergevorderd bent in het traject 'van secretaresse naar Leading Lady' en dat je deze training als aanvulling wilt. Goed idee!

Vul dan hieronder jouw gegevens in en geef aan of je wilt deelnemen aan een VIP-Day of aan een Leading Lady Day met gelijkgestemden.

Na ontvangst van jouw aanmeldformulier sturen we je een offerte voor de door jou uitgekozen training.
Kies je één van de opties.(*)

Ongeldige invoer

Voornaam(*)
Please let us know your name.

Achternaam(*)
Ongeldige invoer

Bedrijf
Ongeldige invoer

Functie
Ongeldige invoer

E-mailadres(*)
Vul s.v.p. jouw e-mailadres in

Telefoonnummer (zonder streepje er tussen)
Ongeldige invoer

Geef hieronder aan de keuze van jouw training die je wilt volgen. Houd de CTRL-toets ingedrukt als je meerdere onderwerpen wilt aanvinken.
In een intakegesprek licht je jouw interesse(s) toe.
Mijn interesse gaat uit naar:(*)
Ongeldige invoer

Aanvullingen/Opmerkingen:
Please let us know your message.